• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

POSJETA DIREKTORICE BIBLIOTEKE UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU, VESNE ABADIĆ NACIONALNOJ I UNIVERZITETSKOJ BIBLIOTECI BOSNE I HERCEGOVINE

27 Maj 2022 Novosti 517 Views

a

Dr Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, sa saradnicama  mr. sci. Biljanom Zarić,  Adisom Žero, bibliotečkom savjetnicom i mr. Muamerom Smajić, ugostio je direktoricu Biblioteke  Univerziteta u Kragujevcu,  Vesnu Abadić i mr. Nadinu Grebović – Lendo , direktoricu  Univerzitetske biblioteka Univerzitete u Sarajevu.

U ugodnom razgovoru, obilasku Biblioteke kao i razmjeni iskustava, dogovorena je buduća saradnja sa Bibliotekom u Kragujevcu, kao i potpisivanje Sporazuma o saradnji.  Prije svega, Sporazum podrazumijeva uspostavljanje partnerskih odnosa ovih institucija u stručnoj, obrazovnoj i naučno- istraživačkoj oblasti, kroz različite vidove saradnje, razmjenu stručnih i naučnih informacija kroz razmjenu časopisa, elektronskih časopisa, publikacija, udžbeničke literature i drugog stručnog materijala, resursa i usluga na osnovu reciprociteta; mogućnost zajedničkog organiziranja naučno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozijuma, seminara, radionica i ulaganja zajedničkih napora za osiguranje finansijskih sredstava iz vanjskih izvora; izradu zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, i druge oblike saradnje od zajedničkog interesa.