• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

NACIONALNO BLAGO BOSNE I HERCEGOVINE IZLOŽBA PISANOG KULTURNOG NASLIJEĐA IZ SPECIJALNIH ZBIRKI NACIONALNE I UNIVERZITETSKE BIBLIOTEKE BOSNE I HERCEGOVINE

18 Mart 2022 Novosti 430 Views

IZLOZBA.jpg

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine i Fondacija Alija Izetbegović pozivaju vas da posjetite izložbu “Nacionalno blago Bosne i Hercegovine, izložba pisanog kulturnog naslijeđa iz Specijalnih zbirki Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine” na kojem će biti prezentirano pisano kulturno naslijeđe iz Specijalnih zbirki Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH. Autor projekta izložbe je Amel Suljović, savjetnik za kulturu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Na izložbi ćete moći vidjeti najvrijednije što baštini naša Biblioteka: od neprocjenjivih rukopisnih zbirki prepisivanih stoljećima do prvih knjiga i novina štampanih u Bosni i Hercegovini, putopisa i arhivskih kolekcija bosanskohercegovačkih velikana.

Izložba „Nacionalno Blago Bosne i Hercegovine“, pod pokroviteljstvom članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Šefika Džaferovića, biće postavljena u auli Vijećnice i otvorena za posjetitelje od 22 - 31. marta 2022. godine, u periodu od 10-18 časova.