• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, dr. Ismet Ovčina, pojetio JU Gradsku biblioteku Zenica i JU Gradsku knjižnicu Busovača

11 Mart 2022 Novosti 437 Views

2

U okviru redovnih radnih posjeta i opće međubibliotečke saradnje, u srijedu, 09. 03. 2022. godine, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine dr. Ismet Ovčina, sa svojim saradnicima, pojetio je JU Gradsku biblioteku Zenica, gdje se sastao sa dugogodišnjim direktorom Midhatom Kasapom i JU Gradsku knjižnicu Busovača, gdje se sastao sa saradnicima i direktoricom Ankicom Mravak.

 prod.jpg

U cilju unapređenja saradnje i razvoja bibliotečke djelatnosti, razgovaralo se o značaju i ulozi biblioteka unutar obrazovnog procesa, razvoju i očuvanju znanja kao društvenog dobra, poboljšanju uslova rada pomenutih biblioteka, strategijama razvoja, te nastavku i unapređenju uzajamne saradnje. 

Pored toga, posjeta pomenutim bibliotekama uključivala je pažljiv i svrsishodan obilazak biblioteka, prezentiranje građe i fonda, te predstavljanje rezultata rada u prethodnom periodu. Primjetno je da pomenute biblioteke ulažu veliki napor kako bi ispunile, za opću korist, vlastiti profesionalni zadatak i misiju.

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine dr. Ismet Ovčina, iskoritio je ovu priliku da u ime institucije kojom rukovodi, kao dio tradicionalne prakse, pokloni bibliotekama nekoliko publikacija iz bogate izdavačke produkcije Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.