• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Književni susret za djecu u NUB "Derviš Sušić"

14 Februar 2024 Novosti 153 Views

IMG_4003.jpg

U organizaciji Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla i Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine održan je književni susret i druženje za djecu sa bosanskohercegovačkim piscima za djecu i mlade, Fahrudinom Kučukom i Bajruzinom Hajrom Planjcem, u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” u Tuzli.

Fahrudin Kučuk, kao autor i Bajruzin Hajro Planjac kao promotor čitanja nominirani su kandidati za Memorijalnu nagradu „Astrid Lindgren“ 2024 (ALMA), a koje kao nominacijsko tijelo iz BiH predlaže Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine.

Veselom susretu i druženju prisustvovali su učenici osnovnih škola "Brčanska Malta" i "Pazar" iz Tuzle. Ispred nominatora su se prisutnima obratili i mr. Adelaida Grabovica i direktor NUBBiH dr. Ismet Ovčina.

Učenici su imali priliku uživati u pričama i pjesmama poznatih bosanskohercegovačkih pisaca za djecu i mlade Fahrudina Kučuka i Bajruzina Hajre Planjca, ali i aktivno učestovati u susretu, razgovoru, te razmjeni iskustava.