• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH posjetio Opću (Gradsku) biblioteku Zenica i Gradsku knjižnicu Busovača

23 Decembar 2022 Novosti 221 Views

2.jpg

U okviru redovnih aktivnosti obilazaka i podrške bibliotekama Bosne i Hercegovine, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, dr Ismet Ovčina, je sa saradnicama posjetio  Opću (Gradsku) biblioteku Zenica, a potom su posjetili i Gradsku knjižnicu Busovača.

Ovom prilikom se razgovaralo sa direktorima ovih dviju institucija, gospodinom dr. Nerminom Ormanovićem, kao i direktoricom Gradske knjižnice Busovača Ankicom Mravak, o radu biblioteke, njenim potrebama, problemima, radu i značaju COBISS sistema, te tekućim i planiranim aktivnostima i projektima.

Ovim povodom ispred Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH uručeno je više paketa publikacija kako bi se obogatio fond ovih biblioteka.

Inače, jedan od ključnih zadataka Nacionalne i univerzitetke biblioteke Bosne i Hercegovine ogleda se u njenoj matičnosti, podršci i usmjeravanju biblioteka i bibliotekara Bosne i Hercegovine u njihovom radu, stručnom usavršavanju, potpori i suradnji, a sve u svrhu praćenja i implementacije savremenih profesionalnih bbiliotečkih standarda i trendova.