• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

DR. ISMET OVČINA POSJETIO GAZI HUSREV-BEGOVU BIBLIOTEKU

06 Oktobar 2022 Novosti 231 Views

1

Direktor NUBBiH, dr. Ismet Ovčina posjetio je Gazi Husrev-begovu biblioteku u Sarajevu, gdje se susreo sa direktorom Biblioteke, mr. Osmanom Lavićem.

Direktori su razgovarali o intenziviranju međuinstitucionalne saradnje, kao i o novim mogućim projektima u skoroj budućnosti.

Nakon razgovora o unaprijeđenju saradnje, direktori su se prisjetili i posjete direktora nacionalnih biblioteka Jugoistočne Evrope, 2016. godine. Ovo je bila prilika da direktori razmijene iskustva i porazgovaraju o pitanjima i temama s kojima se sve biblioteke susreću u svom radu i djelovanju. Zaključeno je da je potrebno uspostaviti čvršće veze i saradnju između biblioteka regiona i da ima dosta prostora za zajedničko djelovanje.

Ovom prilikom, direktor Ovčina uručio je nekoliko novih izdanja Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, direktoru Gazi Husrev-begove biblioteke, među kojima je i istaknuto, treće izdanje knjige „Vijećnica-NUBBiH - u potrazi za identiteom“, autora dr. Ismeta Ovčine.

Inače, Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine dobitnica je zahvalnice na obilježavanju 482. godišnjice rada Gazi Husrev-begove biblioteke, za doprinos u radu Biblioteke i obogaćivanju njenih fondova poklonjenim kolekcijama knjiga, dokumenata ili muzejskih eksponata, kao i za druge vidove podrške.