• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u BiH: Izložba „Nacionalna bibliografija Bosne i Hercegovine“

29 Oktobar 2021 Novosti 446 Views

početna.png

Povodom Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini, Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine organizirala je izložbu pod nazivom Nacionalna bibliografija Bosne i Hercegovine.

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama rezultat je Erasmus+ projekta Umrežena biblioteka – službe podrške: Modernizacija biblioteka u zemljama Zapadnog Balkana kroz razvoj osoblja i reformu bibliotečkih usluga (Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services). Biblioteka - mjesto susreta ovogodišnji je moto Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini.

Već petu godinu za redom obilježava se Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u BiH i bilježi značajan porast interesovanja javnosti. Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama jeste podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Na ovaj dan biblioteke će učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.).

Izložba će biti otvorena od 29. 10. do 1. 11. 2021. godine, u terminu od 11:00 – 14:00h, u prostorijama NUBBiH.