• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

POSJETA BIBLIOTEKAMA: MOSTAR, TREBINJE I BILEĆA

31 Maj 2021 Novosti 652 Views

7

U okviru opće saradnje i redovnih radnih posjeta bibliotekama u Bosni i Hercegovini, Dr. Ismet Ovčina, direktor NUBBiH, 27. i 28. maja, posjetio je Narodnu biblioteku Mostar, Narodnu biblioteku Trebinje i Narodnu biblioteku Bileća, gdje je razgovarao sa direktorima i njihovim saradnicama.

U Mostaru se susreo sa gosp. Rasimom Prgudom, direktorom Narodne biblioteke Mostar, u Trebinju ga je dočekala direktorica gđa. Milosava Supić Vuković, dok se u Bileći sastao sa gđom. Irenom Dunđer, direktoricom Biblioteke. Također je razgovarao i sa direktorom Narodne biblioteke Nevesinje, gosp. Sinišom Kilibarda.

U srdačnim i prijateljskim susretima razgovarano je o vidovima dalje saradnje, naročito na prinavljanju knjižnog fonda stručnom i naučnom literaturom.

Razgovarano je o aktuelnim temama koje se tiču redovnog funkcioniranja biblioteka, o pitanjima vezanim za unapređenje rada i profesionalne saradnje, kao i o mogućoj zajedničkoj realizaciji projekata u oblasti bibliotekarstva u narednom periodu.

Prilikom posjete, Dr. Ismet Ovčina uručio je paket knjiga, dar Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine svim pomenutim bibliotekama, među kojima je i nekoliko naslova iz bogate izdavačke produkcije Biblioteke.