• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Nagrađen najaktivniji korisnik NUBBiH

25 Septembar 2018 Novosti 1293 Views

Na 1. Salonu akademske knjige u Mostaru, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, između niza aktivnosti promoviralo je i najaktivnije korisnike univerzitetskih biblioteka u Federaciji Bosne i Hercegovine (korisnike koji su najviše koristili biblioteku i knjižni fond u akademskoj 2017/2018.), kojima je uručena novčana nagrada u iznosu od 300.00 KM.

Najaktivniji student u Nacionalnoj i Univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine tokom akademske 2017/2018. bio je Armin Omerbegović – student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Zbog neodložnih obaveza Odluku o dodjeli nagrade najaktivniji korisnik Armin Omerbegović naknadno je primio danas u prostorijama Nacionalne i Univerzitetske biblioteke BiH, u prisustvu direktora ove institucije Dr. Ismeta Ovčine i Rukovodioca Sektora za informacije i usluživanje korisnika NUBBiH mr. Merime Lendo.

Današnjoj dodjeli nagrade Arminu Omerbegoviću prisustvovao je i Dragan Marković, direktor University Press-a i Predsjednik Skupštine Zajednice izdavača BiH, koji mu je uručio i donaciju kompleta knjiga bh izdavača.

Ovom prilikom najaktivniji korisnik NUBBiH Armin Omerbegović  se zahvalio Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke na čelu sa prof. dr. Elvirom Dilberović kao i bh izdavačima na uručenim nagradama, te NUBBiH na njenom prijedlogu i pružanju bibliotečkih usluga.