• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Druženje sa Kiketom u NUBBIH

06 Februar 2016 Novosti 851 Views

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, 4. februara 2016. godine, organizirala je druženje sa dječijim voditeljem i piscem Mirsadom Abdagićem- Kiketom.

Na druženju sa Kiketom  pored voditelja, o značaju dječije nagrade Astrid Lindgren govorio je i dr. Ismet Ovčina. Povod druženju je predstavljanje kandidata iz BiH za Astrid Lindgren Memorial Award 2016. 

Veselom druženju i zabavi prisustvovali su učenici četvrtih razreda JU Osnovne škole Safvet beg Bašagić iz Sarajeva, njihovi učitelji kao i brojni gosti. Uz druženje i zabavu, scenski program bio je obogaćen pjesmom, svirkom i nagradnim igrama, u kojima su učenici dobili brojne nagrade.

Tom prilikom prisutni su imali priliku da razgovaraju i da se druže sa veselim i spontanim  voditeljem, kojeg djeca a i odrasli prepoznaju po šarenim odijelima, okruglim naočalama i šalama koje svakoga nasmijavaju.

Inače, od 2007. godine, Nacionalna i univerzitetska biblioteka je jedino nominacijsko tijelo iz BiH za nagradu Astrid Lindgren i predlaže kandidate iz naše zemlje. Nominirani kandidati za nagradu iz BiH za 2016. godinu su Mirsad Abdagić Kike i Muhidin Šarić.

{gallery}kike{/gallery}