• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Posjeta NUBBiH studenata i studentica Katedre za informacijske nauke, Odsjeka komparativne književnost i informacijskih nauka, Filozofskog fakulteta u Sarajevu

23 Maj 2022 Novosti 318 Views

1

U petak, 20. 05. 2022. godine, Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine, posjetile su studenti i  studentice Katedre za informacijske nauke, Odsjeka sa komparativnu književnost i informacijske nauke, Filozofskog fakulteta Univerziteta  u Sarajevu zajedno sa svojom asistenticom Džejlom Khattab, MA, a u okviru predmeta za koje je nadležna profesorica prof. dr. Lejla Kodrić Zaimović. Studenticama je dobrodošlicu, u ime kolektiva, uputio dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, zajedno sa svojim saradnicama Adisom Žero, bibliotečka savjetnica, Stelom Viteškić, MA i Anjom Mastilović, MA. Upriličen im je obilazak Biblioteke, u okviru kojeg su se upoznali sa radom svih Odjeljenja.

Cilj posjete bilo je upoznavanje sa NUBBiH, njenim historijatom, ciljevima, zadacima, funkcijama i servisima koje nudi svojim korisnicima, kao i prilika koja im je pružena da razgovaraju sa bibliotekarima. Gosti sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevusu se zahvalili na gostoprimstvu i saradnji ove dvije institucije.