• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, dr. Ismet Ovčina, posjetio JU Biblioteku Maglaj i JU Opću biblioteku Žepče

02 Mart 2022 Novosti 440 Views

2

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, dr. Ismet Ovčina, u ponedeljak, 28. 02. 2022. god., boravio je u poslovnoj posjeti JU Biblioteci Maglaj i JU Općoj biblioteci Žepče.

Tom prilikom, dr. Ismet Ovčina, susreo se sa direktoricom Opće biblioteke Žepče Sabinom Malićbegović i direktoricom Opće biblioteke Maglaj Ninom Bunjevac Salkić, sa kojima je razgovarao o aktuelnim bibliotečkim temama, tekućim aktivnostima i projektima, te radu u Kooperativno bibliotečko-informacionom sistemu COBISS.BH. Dr. Ovčina je bibliotekama u svrhu obogaćenja fonda poklonio značajan broj bibliotečkih jedinica.

Inače, ovakve posjete, Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, praktikuje redovno u sve biblioteke širom Bosne i Hercegovine, kako bi se upoznala sa trenutnim stanjem, ukazala na eventualne smjernice i eventualno potpomogla njihov rad.