• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio delegaciju Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine

11 Juni 2021 Novosti 629 Views

Delegacija Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUBBiH) informisala je člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića o svojim aktivnostima, kao i o problemima koji proističu iz neriješenog pravnog i finansijskog statusa.

10062021 2

Član Predsjedništva BiH Džaferović je dao punu podršku Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine, kazavši kako je riječ o instituciji od izuzetnog značaja za državu koja mora dobiti podršku svih nivoa vlasti, sve dok se na državnom nivou ne utvrdi trajno rješenje koje joj po zakonu pripada.

Direktor NUBBiH dr. Ovčina zahvalio je članu Predsjedništva BiH Džaferoviću na pokroviteljstvu svečane akademije organizovane prošle godine povodom 75. godišnjice postojanja i rada NUBBiH, te mu je ovom prilikom uručio počasnu člansku kartu NUBBiH.

U delegaciji Nacionalne i univerzitetske biblioteke, pored direktora dr. Ismeta Ovčine, bile su mr. sci. Biljana Zarić, rukovoditeljica sektora Razvoj i obrazovanje NUBBiH, te Adisa Žero, rukovoditeljica sektora Nabavka, obrada, periodika i službene publikacije NUBBiH.

10062021 1

Informacija preuzeta sa web stranice Predsjetništva BiH: http://www.predsjednistvobih.ba/saop/default.aspx?id=90790&langTag=bs-BA