• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Posjeta ravnateljice Opće knjižnice Usora

16 April 2021 Novosti 908 Views

 

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, primio je danas gosp. Daliborku Matošević, ravnateljicu Opće knjižnice Usora, u kratku radno-konsultativnu posjetu.

IMG 2086

U razgovoru, Ravnateljica Matošević je kazala da je redovan rad Knjižnice otežan zbog epidemiološke situacije i spriječenosti Knjižnice da realizira uobičajene aktivnosti na animiranju korisnika, a ponajprije najmlađeg čitateljskog uzrasta.

Do početka pandemije uzrokovane pandemijom COVID19, Opća knjižnica Usora je bila prepoznatljiva po ostvarivanju pilot i mini projekata i predstavljala središte kulturno-obrazovnih aktivnosti u Usori.

Pored svih poteškoća, Opća kjižnica Usora nastoji da okonča realizaciju projekta „Vanjsko uređenje objekta Knjižnice“, budući da je pored novoizgrađenog objekta u koju je Knjižnica uselila 2018. god., izgrađena i ljetna pozornica, te je preostalo da se završi dio vanjskih radova.

Zbog ograničavajućih uvjeta rada s korisnicima, Knjižnica planira da stavi akcenat na izdavačku djelatnost i Zavičaju zbirku, te implementaciju ideje o pokretnoj knjižnici, koja i u COVID uvjetima omogućava provedbu aktivnosti usluživanja korisnika.

Dr. Ovčina je pohvalio entuzijazam i zalaganje gosp. Matošević i zaposlenih u Općoj knjižnici Usora i podržao ideje za koje je, kako je kazao, u ovim uvjetima potreban naum, veliko htijenje i snažna pozitivna sinergija.

Dr. Ovčina i gosp. Matošević suglasni su da dosadašnja plodotvorna profesionalna saradnja treba da bude nastavljena i ubuduće.   

Dr. Ovčina je, u ime Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, gosp. Matošević za Opću knjižnicu Usora, darovao paket knjiga, kao i nekoliko primjeraka najnovijih naslova u izdanju NUBBiH.