• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Izašao novi broj časopisa “BOSNIACA”

28 Decembar 2020 Novosti 876 Views

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo novi broj časopisa Bosniaca, njegov 25. broj, koji predstavlja još jedan važan izvor informacija iz svijeta bibliotekarstva, nauke i kulturne baštine.

KORICE Bosniaca 25

Bosniaca je časopis Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH koji izlazi jedanput godišnje i u njemu se objavljuju stručni i naučni radovi, građa od značaja za obnovu kolekcija NUBBiH i za bibliotečku struku u cjelini. Ova godina značajna je za časopis jer Bosniaca od ovog broja izlazi i na engleskom jeziku.

U ovome broju, s posebnim zadovoljstvom, najavljujemo 15 radova, iz oblasti bibliotečko-informacijskog sistema, dokumentarnog naslijeđa, informacija i servisa u novom tehnološkom okruženju.

Ovaj bosanskohercegovački stručni časopis u oblasti bibliotekarstva indeksiran je u nekoliko međunarodnih baza podataka: Web of Science - Emerging Sources Citation Index, Central & Eastern European Academic Source (EBSCO), The Belt and Road Initiative Reference Source (EBSCO), Index Copernicus, Erih plus, ICI Journals Master List, KoBSON - Konzorcijum biblioteka Srbije za objedinjenu nabavku, a dostupan je u ROAD (Directory of Open Access scholarly Resources), CEEOL (Central and Eastern European Online Library), Hrčak - Portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa, i Slavic Humanities Index.

Novi broj je objavljen i u online izdanju Bosniace. http://bosniaca.nub.ba/index.php/bosniaca

Vjerujemo da će predstavljene teme u ovom broju časopisa Bosniace privući pažnju stručne bibliotečke javnosti, kao i opravdati važnost postojanja jednog ovakvog časopisa.