• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Posjeta Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banja Luci

13 Februar 2020 Novosti 1010 Views

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, dr Ismet Ovčina sa saradnicima, sastao se u Banja Luci sa direktoricom Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, gosp. Ljiljom Petrović Zećić i njenim saradnicama, a posjeti je prethodila dostava knjiga iz kontingenta obaveznog primjerka.  

Uz srdačan prijem kolega iz NUBRS, ovom prilikom dr Ovčina i gosp. Petrović Zečič razgovarali su o temama vezanim za organizaciju i upravljanje bibliotekama, kao i o mogućoj saradnji na realizaciji zajedničkih projekata.

Gosp. Petrović Zečić je gostima s ponosom prezentirala nekoliko vrlo uspješnih i značajnih projekata koji su u NUBRS odskora realizirani, a poseban akcenat je na „Sobi sjećanja na Petra Kočića“ - izložbi posvećenoj Kočićevom životnom putu, njegovom književnom stvaralaštvu i političkom radu. Radi se o multimedijalnoj izložbi koja sadrži video i audio zapise, kombinirane sa fotografijama i dokumentima; hologram sa isječkom  iz pripovijetke „Jazavac pred sudom“ i potresnu priča „Kroz mećavu“ predstavljenu u virtualnoj realnosti.

Na kraju posjete, dr. Ovčina i gosp. Petrović Zečić su uzajamno darovali knjige, a dr Ovčina je domaćine pozvao u uzvratnu posjetu Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH.