• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Ministar Osmanović u posjeti NUBBiH

28 Maj 2015 Novosti 846 Views

U ponedjeljak, 18. maja, Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine je posjetio Ministar Adil Osmanović, sa Savjetnikom, gosp. Ivicom Šarić,  Sekretarom Ministarstva, gosp. Zlatkom Horvat i saradnicom, gosp. Zoricom Rulj.

Dr. Ismet Ovčina sa saradnicima je upoznao Ministra Osmanovića sa radom, rezultatima i postignućima NUBBiH, ali i sa svakodnevnim problemima i teškoćama, među kojima je najizraženiji neriješen pravno-finansijski status NUBBiH.

Ministar Osmanović je izrazio svoju riješenost da podrži rad NUBBiH, kao i ostale institucije kulture kojima je osnivač Bosna i Hercegovina.

Nakon otvorenog i konstruktivnog razgovora, Ministru i njegovim saradnicima je prezentirana mini-izložba sa najznačajnijim uzorcima iz kolekcija Specijalnih zbirki. Gosti su obišli i ostale prostore NUBBiH, a posjetili su i Centar za restauraciju i konzervaciju bibliotečke građe, gdje je Ministar u Knjigu utisaka zapisao riječi hvale za ovu instituciju i njene uposlenike.

Ovom prigodom, Dr. Ovčina je gostima darovao najnovije izdanje NUBBiH, monografiju „69 godina postojanja Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine“.

Informacija o posjeti Ministarstava civilnih poslova BiH dostupna je OVDJE

{gallery}mcp{/gallery}