• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Profesor dr. Hanjalić Kemal u posjeti NUBBiH

16 Mart 2016 Novosti 969 Views

Uvaženi akademik, profesor i doktor tehničkih nauka Hanjalić Kemal, je 14. marta 2016. godine posjetio Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine.

Profesor Hanjalić je razgovarao sa direktorom dr. Ismet Ovčinom i saradnicima o značaju akademske zajednice u Bosni i Hercegovini, o značaju Registra naučnih institucija, naučnog kadra i infrastrukturnih ulaganja, kao i važnosti postojanja relevantnih, u svijetu priznatih baza podataka koje su neophodne akademskoj i naučnoj zajednici.

Također, tema razgovora bila je i neminovna potreba za obnavljanjem i dopunjavanjem fonda prirodnih nauka. Direktor biblioteke je zajedno sa svojim saradnicima profesora Hanjalića upoznao sa radom svih sektora biblioteke, uključujući specijalne zbirke, staru periodiku i centar za restauraciju i konverzaciju bibliotečke građe.

Prilikom ove posjete, Profesor Hanjalić je Biblioteci darovao jedan broj knjiga, koje su od velikog značaja za cjelokupnu akademsku i naučnu zajednicu,  kojima je on autor, koautor i urednik.