• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Dr. Ismet Ovčina i gospodin Midhat Kasap u posjeti bibliotekama u Doboju, Usori i Doboj Jugu

14 Decembar 2016 Novosti 1048 Views

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, sa saradnicama, i gospodin Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke u Zenici, posjetili su Narodnu biblioteku Doboj, u kojoj su se susreli sa gđom Slavicom Gostimirović, direktoricom Biblioteke i njenim saradnicima.

Gđa Gostimirović je naglasila da je Biblioteka, uz pomoć Vlade Francuske i Češke razvojne agencije renovirana nakon velikih oštećenja uzrokovanih poplavom 2014. godine, tako da je 70. obljetnica postojanja i rada ove Biblioteke obilježena svečanim otvaranjem novoopremljenih prostora i prigodnom izložbom.

Gđa Daliborka Matošević, ravnateljica Općinske biblioteke Usora, g. Midhat Kasap i Dr. Ovčina razgovarali su o aktivnostima na izgradnji novog prostora za Biblioteku u Usori, koji je sada već u završnoj fazi. Izuzetno angažirani i vrijedni zaposlenici ove Biblioteke  realiziraju brojne kulturne aktivnosti, sa ciljem animiranja najmlađe populacije na sticanje navike druženja s knjigom. 

Načelnik Općine Doboj Jug, g. Mirnes Tukić i zastupnik u Skupštini ZE-DO kantona g. Senaid Begić, srdačno su primili Dr. Ovčinu, gosp. Kasapa i delegaciju NUBBiH. G. Tukić je izrazio potrebu i nakanu osnivanja Općinske biblioteke Doboj Jug i izgradnje namjenske zgrade, te predložio saradnju u realizaciji tog izuzetno važnog projekta. Prisutni gosti su podržali ovaj značajan projekat i ponudili stručnu i svaku drugu podršku, rukovodeći se idejom „što je jača biblioteka - jača je i lokalna zajednica“. Ovom prigodom, gosti su darovali pakete knjiga za buduću Biblioteku.

{gallery}20161214{/gallery}