• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Dr. Ovčina u posjeti bibliotekama u Zenici, Kaknju i Visokom

01 Decembar 2016 Novosti 989 Views

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, sa saradnicima, posjetio je Opću biblioteku u Zenici; Gradsku biblioteku Kakanj i Gradsku biblioteku Visoko i susreo se sa rukovodstvima tih biblioteka.

Gosp. Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke u Zenici i Dr. Ovčina razgovarali su ovom prilikom o nekoliko mini-projekata, te o promociji knjige "Zvjezdana vrteška"  (Izbor iz stvaralaštva bosanskohercegovačkih dječijih pisaca nominiranih za nagradu "Astrid Lindgren Memorial Award“"  2012.-2017. godina.), koju će NUBBiH uskoro objaviti.

Sa gosp. Senadom Čišija, direktorom Gradske biblioteke Kakanj, Dr. Ovčina je također razgovarao o promocijama knjiga, kao i o drugim kulturnim sadržajima koji bi mogl biti organizirani u Gradskoj biblioteci Kakanj, s ciljem popularizacije književnog stvaralaštva i čitanja.

Gosp. Jasmina Drugović sa saradnicima, primila je goste iz NUBBiH u prostorijama Biblioteke – u novo-izgrađenom Centru za kulturu Visoko. U razgovoru sa Dr. Ovčina, gosp. Drugović je pohvalila podršku koju radu ove Biblioteke i realizaciji projekata pruža općinsko rukovodstvo u Visokom.

{gallery}20161201_Turneja{/gallery}