• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Picture This! Takmičenje/Natjecanje - #PicThisEurope ON 16 JUNI 2017.

16 Juni 2017 Novosti 953 Views

Takmičarsko/natjecateljsko upozorenje! Neka vaše fotografije budu prikazane na izložbi Europeana Collections.

Ranije ove godine, uzeli smo učešće u izložbi koja je predstavila stare razglednice Bosne i Hercegovine. Ova izložba slavi lijepe gradove, pejzaže i regije cijele jugoistočne Europe.

Ove razglednice nam pokazuju nostalgični izgled jugoistočne Europe. Mi želimo da vidimo kako mjesta sa izložbe izgledaju danas.

Posjetite Picture This! izložbu kako bi vidjeli koja mjesta i znamenitosti Europeana traži.

Predstavljene zemlje su:

Albanija  |  Bosna i Hercegovina  |  Hrvatska  |  Makedonija

Moldavija  |  Crna Gora  |  Srbija  |  Slovenija

Kako učestvovati

Lako je, samo trebate svoje fotografije priložiti putem Twittera, Instagrama ili Facebooka koristeći hashtag #PicThisEurope. Molimo Vas da u postu stavite koju zemlju, mjesto ili znamenitost Vaša fotografija predstavlja.

Šta može pretvoriti Vašu fotografiju u pobjedničku

Mi volimo ljude, ali za ovo takmičenje želimo da podijelite svoje najbolje fotografije sa fokusom na pejzaže i/ili znamenitosti. Nećemo moći prihvatiti fotografije koje prikazuju ljude.

Šta ćete osvojiti

Pobjednici će dobiti paket koji sadrži dodatke za kameru pametnog telefona, te će pobjednička fotografija biti predstavljena na Picture This! izložbi. Drugoplasirani će dobiti Europeana poklon paket.

Završni datum (datum zatvaranja) takmičenja je četvrtak, 31. august 2017.


Uslovi  i odredbe

Takmičenje/natjecanje je organizovala Fondacija Europeana (Europeana Foundation), Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag, Holandija.

Dobrodošle su prijave svih osoba starijih od 16 godina, osim prijava zaposlenika Fondacije Europeana, partnerskih organizacija i njihovih bliskih rođaka ili bilo koga ko je na neki drugi način povezan s organizacijom ili sudijama na takmičenju.

Učešće na takmičenju je slobodno. Učešćem se daje saglasnost da prijavljene fotografije Europska fondacija može koristiti na web stranici Europeana Collections, na srodnim web stranicama, uključujući, ali ne ograničavajući se na njihovo javno prikazivanje, i uključivanje u promotivnim aktivnostima, društvenim medijima i drugim djelima.

Europska fondacija neće tražiti vlasništvo nad priloženim fotografijama. Učešćem u ovom takmičenju, učesnici pristaju da njihove fotografije budu pod licencom CC BY-SA.

Svaka osoba može priložiti jednu fotografiju. Osoba će biti diskvalifikovana ako priloži više fotografija ili ako fotografija ne podliježe svim kriterijima učešća. Samo će fotografije pejzaža/znamenitosti biti prihvaćene. Završni datum takmičenja će biti četvrtak, 31. august 2017. godine. Poslije ovog datuma, prijave neće biti prihvaćene.

Pobjednici će biti izabrani javnim glasanjem i glasovima nezavisnog sudskog vijeća izabranog od strane Fondacije Europeana.

Prvoplasirani će dobiti dodatke za kameru pametnog telefona i njihove fotografije će biti predstavljene na Picture This! izložbi. Drugoplasirani će dobiti Europeana poklon pakete. Fondacija Europeana neće biti odgovorna za plaćanje dodatnih taksi za slanje nagrada u inostranstvo.

Pobjednik će biti obaviješten e-mailom i/ili direktno porukom putem Twittera/Facebooka u roku 28 dana nakon završnog datuma. Ako se pobjednik ne može kontaktirati ili ako ne može preuzeti nagradu u roku 14 dana nakon obavještenja, zadržavamo pravo da povučemo nagradu pobjedniku i odabremo zamjenskog pobjednika.

Fondacija Europeana zadržava prava da poništi ili izmijeni takmičenje ako nastanu okolnosti izvan njene kontrole.