• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Prof. Sanja Burić, prorektorica za umjetnost, kulturu i sport UNSA posjetila NUBBiH

29 Maj 2019 Novosti 1502 Views

29. maja 2019. godine, dr. Ismet Ovčina je, sa svojim saradnicama, ugostio prof. dr. Sanju Burić, prorektoricu za umjetnost, kulturu i sport UNSA. 

 

Tema sastanka bila je realizacija projekta „ Izrada monografije Univerziteta u Sarajevu“ povodom 70 godina postojanja ove institucije. I u ovom projektu, prof. dr. Sanja Burić, izrazila je želju za saradnjom sa Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom Bosne i Hercegovine, koja je bila suizdavač na prošlom ovakvom projektu 2010. godine prilikom realizacije i izdavanja publikacije povodom 60 godina postojanja i rada Univerziteta u Sarajevu „ Bibliografija univerzitetskih i naučnih publikacija 1949-2009.“

Inače, tema Monografije je Univerzitet kao pokretač razvoja bosanskohercegovačkog društva, a značajan dio će činiti sadržaj imena poznatih Bosanaca i Hercegovaca koji su se prije osnivanja Univerziteta u Sarajevu, školovali u inostranstvu, i svojim angažmanom doprinijeli razvoju Univerziteta.

Prof. dr. Sanja Burić, i predstavnici Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, su se složili, da je izrada ovako bitne Monografije, izuzetno kompleksan i zahtjevan istraživački posao, koji iziskuje veliku odgovornost, kako bi se javnosti i akademskoj zajednici predstavila reprezentativna monografija Univerziteta, kao pokretača razvoja bosanskohercegovačkog društva, a NUBBiH će svoju ulogu i obavezu realizirati na najbolji način.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{gallery