• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Dr. Ovčina u posjeti Gradskoj biblioteci Kakanj i Gradskoj biblioteci Visoko

03 Januar 2019 Novosti 1505 Views

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine posjetio je sa saradnicima Gradsku biblioteku Kakanj i Gradsku biblioteku Visoko i susreo se sa rukovodstvima ovih biblioteka.

Senad Čišija, direktor Gradske biblioteke Kakanj i dr. Ovčina razgovarali su o izradi i zajedničkoj realizaciji projekata kojima se promoviraju i populariziraju kulturni sadržaji iz ponude Gradske biblioteke Kakanj. Također, razgovaralo se i o saradnji među bibliotekama i bibliotekarima s ciljem razvoja i unapređenja servisa koje biblioteke mogu pružiti korisnicima.

Novoimenovana direktorica Gradske biblioteke Visoko, Ajša Šahinović izrazila je srdačnu dobrodošlicu kolegama iz NUBBiH. U razgovoru sa dr. Ovčina, direktorica Šahinović je istaknula da osnivač Biblioteke - Općina Visoko, podržava rad ove Biblioteke, kao i da je zadovoljna saradnjom sa kolektivom.

Ovom prilikom, dr. Ismet Ovčina je u ime Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, Bibliotekama je poklonio određeni broj knjiga.