• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Posjeta direktora Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“

12 Septembar 2018 Novosti 1159 Views

Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku BiH (NUBBiH) su 11.09.2018. godine posjetili direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ (NBCG), mr Bogić Rakočević i njegova zamjenica, mr Dragica Lompar.

 

Goste iz Crne Gore su primili direktor NUBBiH, dr. Ismet Ovčina, sa saradnicama.

Posjeta je upriličena u okviru CENL (Conference of European National Librarians) projekta, a početkom oktobra 2018. godine NUBBiH će posjetiti Nacionalnu biblioteku Crne Gore „Đurđe Crnojević“.

Na sastanku se govorilo о unaprijeđenju i proširenju saradnje između ove dvije institucije, kao i o značaju međunarodne saradnje na novim projektima u skoroj budućnosti. Također je istaknuta i dosadašnja uspješna saradnja Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ i Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, koja se zasniva na međusobno potpisanim sporazumom o saradnji.

Direktor NUBBiH je zajedno sa svojim saradnicima, kolege iz Crne Gore upoznao sa radom svih sektora Biblioteke, uključujući, Zbirku stare periodike, Specijalne zbirke i Centar za restauraciju i konverzaciju bibliotečke građe. 

Prilikom ove posjete, obje biblioteke su darovale svoja vrijedna izdanja za fondove biblioteka.