• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Poziv na promociju novog broja časopisa BOSNIACA

12 Mart 2018 Događaji 1179 Views

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate promociju 22. broja časopisa Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

bosniaca 22

„BOSNIACA“ je časopis Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine koji izlazi jedanput godišnje i u njemu se objavljuju originalni stručni i naučni radovi, građa od značaja za obnovu kolekcija Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH i za bibliotečku struku u cjelini. Ovaj bosanskohercegovački stručni časopis u oblasti bibliotekarstva indeksiran je u međunarodnim bazama podataka:

EBSCO – CEEAS (Central & Eastern European Academic Source)

EBSCO – The Belt and Road Initiative Reference Source

C.E.E.O.L. (Central and Eastern European Online Library).

ROAD (Directory of Open Access Scholary Resources)


O časopisu „Bosniaca“ će govoriti:

  • Dr. Ismet Ovčina, glavni i odgovorni urednik, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

  • Prof. dr. Lejla Kodrić Zaimović, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za komparativnu književnost i bibliotekarstvo

  • mag. bibl. Vjenceslava Ševaljević, Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević”, Cetinje (član Redakcije časopisa Bosniaca)

Uz promociju časopisa Bosniaca javnosti će biti izloženi svi do danas objavljeni brojevi ovog stručnog bibliotečkog časopisa, čime se javnost nastoji upoznati s Izdavačkom djelatnošću Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

Izložba donosi pregled 22 broja časopisa Bosniaca objavljena u periodu od 1996. godine do danas.

Promocija ove publikacije bit će upriličena u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, u petak, 16. 3. 2018. godine, s početkom u 11.00 sati.

Srdačno Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj!