• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Otvorenje novog objekta JU Opća knjižnica Usora

15 Maj 2018 Novosti 1420 Views

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Usora, u ponedeljak, 14.05.2018. godine, predstavnici Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, prisustvovali su svečanom  otvorenju novog objekta JU Opća knjižnica Usora.

Ovu svečanost otvorila je Žaklina Ćosić, muzičkom numerom ‘’Somewhere over the rainbow’’ iz Čarobnjaka iz Oza. Svečanost je svojom pjesmom uveličao i Napretkov hor. Nakon toga, skupu su se obratili, direktorica JU Opće knjižnice Usora, Daliborka Matošević, načelnik Općine Usora - Zvonimir Anđelić, ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenja - Josip Martić, jedan broj predstavnika drugih institucija i biblioteka, te predstavnica Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, mr. Merima Lendo, rukovodilac Sektora za informacije. Svi prisutni su, zatim, pogledali kratku video prezentaciju rada Biblioteke, sa najvećim osvrtom, upravo na ovaj veliki projekat, na tok realizacije, financijere projekta i na same programe koje Biblioteka provodi. Potom je uslijedio igrokaz ‘’Ivan u knjižnici’’ koji su izveli korisnici bibliotečkih usluga i učenici OŠ Ivana fra Frane Jukića. Na samom kraju, direktorica Biblioteke i načelnik općine Usora dodijelili su zahvalnice i skromne darove onima koji su dali doprinos ovome velikom i važnom projektu.

U cilju obogaćivanja fonda JU Opće knjižnice Usora, NUBBiH je i ovog puta ( kao i tokom prethodnih posjeta) domaćinima poklonila paket knjiga.