Printaj ovu stranu

Dr. Dragana Milunović zamjenica direktora Narodne biblioteke Srbije u posjeti Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine

17 April 2023 Novosti 244 Views

1

Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine je posjetila dr. Dragana Milunović, zamjenica upravnika i rukovodilac Sektora za bibliotečko-informacionu djelatnost Narodne biblioteke Srbije. Razgovarala je sa direktorom Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, dr. Ismetom Ovčinom i njegovim saradnicama. Istaknuta je obostrana dobra međubibliotečka saradnja između naših biblioteka, a u skladu sa Sporazumom o saradnji. Takođe, razgovarano je i o sljedećim vidovima bibliotečke saradnje, a prva u tom nizu je prisustvo i prestavljanje NUBBiH na stručnom skupu koji organizuje Narodna biblioteka Srbije 20. i 21. aprila 2023. godine, pod nazivom: „ZNAČENJE I TRAJANJE MATIČNOSTI U BIBLIOTEKARSTVU: ZAJEDNIČKI TEMELJI U REGIONU“. Predstavnik NUBBiH govoriće na navedenom skupu sa referatom : „JAVNA BIBLIOTEKA I NOVE INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE“.

 

Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH je dr. Milunović poklonila nekoliko najaktualnijih publikacija u izdanju Narodne biblioteke Srbije, što je u ime Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH također učinio i dr. Ismet Ovčina, direktor, poklanjajući izdanja Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, Narodnoj biblioteci Srbije.

Dr. Milunović je obišla neka od Odjeljenja NUBBiH, a posjetila je i 34. internacionalni sarajevski sajam knjiga, koji traje od 12. do 17. aprila 2023. godine.