Printaj ovu stranu

DIREKTORICA JU BIBLIOTEKA SARAJEVA, MR. MERIMA LENDO, POSJETILA NUBBIH

11 Novembar 2022 Novosti 321 Views

3

Direktorica Biblioteke Sarajevo, mr. Merima Lendo, posjetila je danas Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine, gdje se susrela s direktorom NUBBiH, dr. Ismetom Ovčinom i saradnicama.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku međuinstitucionalne saradnje, mogućim zajedničkim projektima i različitim bibliotečkim aktivnostima koje vežu ove dvije institucije.

Inače, Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, kao centralna matična biblioteka Bosne i Hercegovine, ima izvrsnu saradnju sa Bibliotekom Sarajeva, kao i svim drugim bibliotekama u Bosni i Hercegovini, kroz razvoj bibliotečko-informacionog sistema BiH, praćenje savremenih bibliotečkih trendova, centar za permanentno obrazovanje, osposobljavanje i usavršavanje bibliotekara u radu, kurseve za sve segmente rada u COBISS- u (Kooperativni online bibliografski sistem i servisi), donacije knjiga i druge bibliotečke aktivnosti značajne za razvoj bibliotekarstva u Bosni i Hercegovini.

Tokom susreta, mr. Lendo je uručila zahvalnice Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH, i dr. Ovčini lično, za poklon knjiga, koje je NUBBiH darovala ovoj instituciji. Također, direktor NUBBiH je mr. Lendo darovao posljednja izdanja NUBBiH, kao i poklon knjiga za JU Biblioteka Sarajeva.