Printaj ovu stranu

Ovčina: Kolektiv NUBBiH očekuje povratak u zgradu Vijećnice

26 Septembar 2022 Novosti 247 Views

307750471 5472018259559560 3457397496117506453 n

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUBBiH) Ismet Ovčina naveo je da kolektiv NUBBiH očekuje povratak u zgradu Vijećnice, jer je to njihov dugogodišnji dom.

Ovčina u saopćenju za javnost dodaje da je predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović saopštio  informaciju da je Upravna zgrada DPO-a, u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 3, u kojoj je, inače, kabinet predsjedavajućeg Gradskog vijeća i dio administracije Gradske uprave, zvanično uknjižena kao vlasništvo Grada Sarajeva 1/1.

- Tim povodom, podsjećam da je predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović u ime kluba vijećnika Naroda i pravde, uputio incijativu da se Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine za potrebe rada i smještaja vrijedne bibliotekarske građe omogući korištenje prostora u objektu Vijećnice u kvadraturi koja joj pripada prema Glavnom projektu obnove zgrade Vijećnice, a koju je Gradsko vijeće Grada Sarajevo usvojilo dana 26. maja 2021. godine - naveo je Ovčina.

Uposlenici su tu vijest, prema njegovim riječima, primili sa radošću i počeli pripreme povratka, ali ono što ih je razočaralo jeste činjenica da je sve samo ostalo na papiru i lijepim obećanjima.

 - U tom smislu pozivamo predsjedavajućeg Gradskog vijeća Jasmina Ademovića, da se zainteresuje za realizaciju svoje inicijative i javno obavijesti javnost o tome - naveo je Ovčina, saopćeno je iz NUBBiH.

Izvor teksta: FENA