Printaj ovu stranu

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine dr. Ismet Ovčina sa saradnicama Adisom Žero i mr. sci. Biljanom Zarić, posjetio je u petak, 05.10.2021. JU Gradsku biblioteku Visoko

08 Novembar 2021 Novosti 458 Views

a

U okviru redovnih radnih posjeta bibliotekama u Bosni i Hercegovini, dr. Ismet Ovčina, direktor NUBBiH sa saradnicama, posjetio je  JU Gradsku biblioteku Visoko, u kojoj se sastao sa direktoricom Ajšom  Šahinović i njenim saradnicima.

Tom prilikom direktor Ovčina uručio je donaciju knjiga za Biblioteku, te obišao Kulturni centar Altindag i prostorije Biblioteke. Tokom razgovora istaknuta je obostrana želja za nastavkom saradnje između pomenute dvije institucije.

JU Gradska biblioteka Visoko uz svoj svakodnevni redovni rad, izvanredno ostvaruje i druge aktivnosti poput: posjete vrtićima uz čitanje priča prilagođenih vrtićkom uzrastu djece; animiranje korisnika predškolskog uzrasta na čitanje i korištenje biblioteke; organiziranje takmičenja u čitanju, kao i promocije knjiga.

Ukupni angažman Gradske biblioteke u  Visokom daje značajan doprinos lokalnoj zajednici u razvoju kulture i obrazovanja i zaslužuje sve pohvale.