×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 435
Printaj ovu stranu

Časopis BOSNIACA - Poziv autorima za dostavljanje radova 

16 April 2020 Novosti 941 Views

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresirane stručnjake iz oblasti bibliotečkih i informacijskih, humanističkih te društvenih nauka da dostave autorske radove za objavljivanje u novom broju časopisa Bosniaca.

Časopis Bosniaca obuhvata tematske blokove: Bibliotečko-informacijski sistem, Dokumentarno naslijeđe, Informacije i servisi u novom tehnološkom okruženju i Prikazi i prilozi. Časopis je indeksiran u bazi Web of Science - Emerging Sources Citation Index, EBSCO bazama Central and Eastern European Academic Source i The Belt and Road Initiative Reference Source, bazi ERIH PLUS (European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences), ROAD ( Directory of Open Access scholarly Resources), KoBSON (Konzorcijum biblioteka Srbije za objedinjenu nabavku), a dostupan je i preko baze C.E.E.O.L. (Central and Eastern European Online Library). Hrčak (Portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa), Index Copernicus International te baze Slavic Humanities Index.

Prilikom slanja radova, molimo sve autore da se pridržavaju preporuka za dostavljanje radova. Svaki dospjeli rad, proći će proceduru odobravanja objavljivanja što podrazumijeva dvije anonimne recenzije.

Krajnji rok za dostavljanje radova je 1. novembar 2020. godine, a autori će biti obaviješteni putem e-maila o statusu rada nakon 15. novembra 2020. godine.

Autori čiji radovi budu prihvaćeni za objavljivanje, potpisat će izjavu o originalnosti rada, kao i saglasnost da se njihov rad, ukoliko Redakcija odluči tako, publikuje online na web stranici časopisa.

Više informacija na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Iskoristite više slobodnog vremena i napišite rad za novi broj časopisa Bosniaca.

Radove slati na adresu elektronske pošte: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Preporuke za autore: http://bosniaca.nub.ba/PDF/author_guidelines.pdf