×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 435
Printaj ovu stranu

Posjeta bibliotekama: Mostar, Bileća, Nevesinje, Berkovići, Trebinje

04 Februar 2020 Novosti 934 Views

Dr. Ovčina sa saradnicima, posjetio je biblioteke u Mostaru, Bileći, Nevesinju, Berkovićima i Trebinju i susreo se sa direktorima, odnosno predstavnicima tih ustanova, sa kojima je razgovarao o mogućoj zajedničkoj realizaciji projekata u oblasti bibliotekarstva u narednom periodu.

Na posebno topao doček, predstavnici NUBBiH su naišli u Narodnoj biblioteci Mostar, gdje je, u srdačnom i prijateljskom razgovoru sa gosp. Rasimom Prguda, direktorom NB Mostar dogovoren nastavak saradnje, naročito na prinavljanju knjižnog fonda stručnom i naučnom literaturom.

Također, vrlo prijatan razgovor Dr. Ovčna je imao sa gosp. Irenom Dunđer i njenim saradnicama u Narodnoj biblioteci Bileća, kao i sa gosp. Zoranom Kisićem, direktorom Narodne biblioteke Nevesinje.

Dr. Ismet Ovčina je uručio paket knjiga, dar Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine i prilikom posjete Narodnoj biblioteci Berkovići.

I tokom posjete Narodnoj biblioteci u Trebinju, Dr. Ovčina sa saradnicima naišao je na dobrodošlicu i ugodan prijem i razgovor o pitanjima vezanim za unapređenje rada i profesionalne saradnje.