×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 435
Printaj ovu stranu

NUBBiH dobila nagradu za najbolju promociju na 31. Međunarodnom sajmu knjige

22 April 2019 Novosti 1283 Views

Svečana dodjela nagrada 31. Međunarodnog sajma knjige održana je 22. 04. 2019. godine u Dvorani Centra Skenderija u Sarajevu.

Ovogodišnje sajamske nagrade dodijeljene su u kategorijama za umjetnost i arhitekturu, uredništvo, najbolje oblikovanje knjige, ilustraciju knjige, najbolji izdavački poduhvat godine,  najbolju promociju djela na sajmu, najbolji udžbenik za visoko obrazovanje te za nauku (društvene i prirodne nauke).

Nagradu u kategoriji za najbolju promociju na sajmu dobila je Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine.

Nacionalna i univerzitetka biblioteka Bosne i Hercegovine, konkurisala je promocijom publikacija „Šimometar“, autora Šime Ešića, i  „I, životinje maštaju zar ne“, autora Fahrudina Kučuka, inače autora kandidiranih za prestižnu internacionalnu nagradu Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) za 2019. godinu, koja predstavlja  najveću svjetsku nagradu za književnost za djecu i mlade. Ovim putem, NUBBiH kao jedino nominacijsko tijelo u Bosni i Hercegovini za ovu prestižnu nagradu, redovno učestvuje u promociji i afirmaciji svojih nominiranih kandidata.

U ime Biblioteke, nagradu Sajma preuzela je rukovodilac Sektora za informacije, mr. Merima Lendo.