×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/20171207_promocija
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/20171207_promocija
Printaj ovu stranu

Promocija knjige - Upravljanje kvalitetom: LEAN proizvodnja – SIX SIGMA

08 Decembar 2017 Novosti 1131 Views

U Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine je, u četvrtak, 7.12.2017. godine, promovirana knjiga „Upravljanje kvalitetom: Lean proizvodnja – Six Sigma“, autora Prof. Dr. Ismara Alagića.

Promotori, Doc. Dr. Alaudin Brkić i Doc. Dr. Dženan Kulović, iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, ukazali su na značaj konkurentnosti radne snage na području srednjeg i vrškog rukovodstva i potrebe firmi za specijalizovanim znanjima i vještinama.

Doc. Dr. Alaudin Brkić je, u recenziji ove knjige istakao: „Kao pionirski poduhvat rukopis se preporučuje i široj domaćoj stručnoj javnosti, s obzirom na to da autor nudi i pregršt različitih stavova koji imaju svoju neupitnu praktičnu vrijednost od aplikativnog značaja za daljnji razvoj i jačanje konkurentnosti domaće automobilske industrije izazvane tehnuičko tehnološkim progresom i globalizacijskim kretanjima.“

„Knjiga je potrebna teoretičarima i praktičarima menadžmenta kvaliteta, koji žele obogatiti svoje znanje potpuno novom filozofijom upravljanja, zasnovanom na lean konceptu.“, kazao je u svome obraćanju Dr Dženan Kulović.

Prof. Dr. Vojo Višekruna, u recenziji za ovu knjigu je, između ostaloga napisao: „Promatrano kroz povijest, kada je u pitanju proizvodnja, čovjek stalno teži ka ostvarivanju tri važne komponente: proizvesti proizvod uz što manje troškove; proizvesti ga za što je moguće kraće vrijeme i naravno, da taj proizvod bude kvalitetan iz svih aspekata kvalitete. Prepoznavši navedeno, autor Dr. Ismar Alagić je svojom monografijom dao doprinos svim navedenim aspektima koji imaju utjecaj na navedene komponente, imajući u vidu njihovu međusobnu konfliktnost. Autor s pravom navodi da za sve ove aktivnosti koje gospodarski subjekt treba provesti na realizaciji postizanja bolje organiziranosti u svakom segmentu sustava i procesa, leži u na pravovremenoj odluci i podršci menadžmenta.

{gallery}20171207_promocija{/gallery}