×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/komsic_11_3_14
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/komsic_11_3_14
Printaj ovu stranu

Gradonačelnik Sarajeva posjetio NUBBIH

12 Mart 2014 Novosti 845 Views

Gradonačelnik Sarajeva prof.dr. Ivo Komšić sa saradnicima je 11.03.2014. godine posjetio Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine.

U razgovoru sa direktorom NUB BiH dr. Ismetom Ovčinom i njegovim saradnicima pokazao je interes za stanje u kojem se ova institucija nalazi, za njenu organizaciju i fondove. Obišao je čitaonice, ISSN centar, laboratoriju za zaštitu bibliotečke građe i specijalne zbirke. Posebno zanimanje gradonačelnik Komšić je pokazao prema staroj bibliotečkoj građi, časopisima, raritetima i rukopisima, što je rezultiralo razgovorom o organiziranju izložbe knjiga iz fondova NUB BiH prilikom otvorenja Vijećnice 9. maja ove godine.

U knjizi utisaka gradonačelnik Komšić je između ostalog napisao: „ Impresioniran sam knjiškim blagom koje su ovi ljudi, Nacionalne biblioteke oteli od požara, sačuvali, restaurirali, i omogućili nam uvid u povijest naše zemlje i našeg grada.“

Na kraju ove značajne i na obostrano zadovoljstvo uspješne posjete, dr. Ismet Ovčina je gradonačelniku prof.dr. Ivi Komšiću poklonio posljednji broj časopisa NUB BiH-a „Bosniaca“ čiji je sponzor i Grad Sarajevo. Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama podataka EBSCO-CEEAS i C.E.E.O.L.

{gallery}komsic_11_3_14{/gallery}