×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/mcp
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/mcp
Printaj ovu stranu

Ministar Osmanović u posjeti NUBBiH

28 Maj 2015 Novosti 912 Views

U ponedjeljak, 18. maja, Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine je posjetio Ministar Adil Osmanović, sa Savjetnikom, gosp. Ivicom Šarić,  Sekretarom Ministarstva, gosp. Zlatkom Horvat i saradnicom, gosp. Zoricom Rulj.

Dr. Ismet Ovčina sa saradnicima je upoznao Ministra Osmanovića sa radom, rezultatima i postignućima NUBBiH, ali i sa svakodnevnim problemima i teškoćama, među kojima je najizraženiji neriješen pravno-finansijski status NUBBiH.

Ministar Osmanović je izrazio svoju riješenost da podrži rad NUBBiH, kao i ostale institucije kulture kojima je osnivač Bosna i Hercegovina.

Nakon otvorenog i konstruktivnog razgovora, Ministru i njegovim saradnicima je prezentirana mini-izložba sa najznačajnijim uzorcima iz kolekcija Specijalnih zbirki. Gosti su obišli i ostale prostore NUBBiH, a posjetili su i Centar za restauraciju i konzervaciju bibliotečke građe, gdje je Ministar u Knjigu utisaka zapisao riječi hvale za ovu instituciju i njene uposlenike.

Ovom prigodom, Dr. Ovčina je gostima darovao najnovije izdanje NUBBiH, monografiju „69 godina postojanja Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine“.

Informacija o posjeti Ministarstava civilnih poslova BiH dostupna je OVDJE

{gallery}mcp{/gallery}