×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/nub_20150223
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/nub_20150223
Printaj ovu stranu

Dodjela knjiga bibliotekama i institutima

23 Februar 2015 Novosti 957 Views

U Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine je u ponedjeljak, 23.02.2015. organizirana dodjela naučnih, stručnih i univerzitetskih knjiga, koje je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke otkupilo tokom 2014. godine, kao društveno vrijedna izdanja domaćih autora.

Knjige su uručene predstavnicima: Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine; Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać; Biblioteka Univerziteta u Zenici; Biblioteka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru; Sveučilišna knjižnica u Mostaru; Biblioteka Univerziteta u Tuzli; Orijentalni institut; Institut za jezik; Institut za historiju i Biblioteka Zemaljskog muzeja BiH.

U ime Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, knjige su uručili gosp. Adnan Zeković, sekretar Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i mr. Jasmin Branković, pomoćnik ministra.

Dr. Ismet Ovčina, direktor NUBBiH, se, u ime institucija i ustanova kojima su knjige dodijeljene, zahvalio, te naglasio da se ovaj vid podrške Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke odvija u kontinuitetu već nekoliko godina i da je vrlo značajan za popunjavanje knjižnih fondova biblioteka i instituta.

{gallery}nub_20150223{/gallery}