×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/kike
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/kike
Printaj ovu stranu

Druženje sa Kiketom u NUBBIH

06 Februar 2016 Novosti 854 Views

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, 4. februara 2016. godine, organizirala je druženje sa dječijim voditeljem i piscem Mirsadom Abdagićem- Kiketom.

Na druženju sa Kiketom  pored voditelja, o značaju dječije nagrade Astrid Lindgren govorio je i dr. Ismet Ovčina. Povod druženju je predstavljanje kandidata iz BiH za Astrid Lindgren Memorial Award 2016. 

Veselom druženju i zabavi prisustvovali su učenici četvrtih razreda JU Osnovne škole Safvet beg Bašagić iz Sarajeva, njihovi učitelji kao i brojni gosti. Uz druženje i zabavu, scenski program bio je obogaćen pjesmom, svirkom i nagradnim igrama, u kojima su učenici dobili brojne nagrade.

Tom prilikom prisutni su imali priliku da razgovaraju i da se druže sa veselim i spontanim  voditeljem, kojeg djeca a i odrasli prepoznaju po šarenim odijelima, okruglim naočalama i šalama koje svakoga nasmijavaju.

Inače, od 2007. godine, Nacionalna i univerzitetska biblioteka je jedino nominacijsko tijelo iz BiH za nagradu Astrid Lindgren i predlaže kandidate iz naše zemlje. Nominirani kandidati za nagradu iz BiH za 2016. godinu su Mirsad Abdagić Kike i Muhidin Šarić.

{gallery}kike{/gallery}