×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/SSS
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/SSS
Printaj ovu stranu

Predstavnici Narodne biblioteke Srbije posjetili NUBBIH

27 April 2016 Novosti 1005 Views

Gospodin Laslo Blašković, direktor Narodne biblioteke Srbije, i gospodin Dragan Purešić, načelnik odjeljenja za izdavaštvo i plasman knjige u Narodnoj biblioteci Srbije, posjetili su 20. maja 2016. godine Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine. 

U NUB-u su razgovarali sa direktorom dr. Ismet Ovčinom i saradnicima o nastavku i značaju međunarodne saradnje ove dvije institucije, te i o novim vidovima saradnje u skoroj budućnosti. Također je istaknuta i dosadašnja uspješna saradnja između Narodne biblioteke Srbije i Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

Direktor NUBBiH je zajedno sa svojim saradnicima, kolege iz Srbije upoznao sa radom svih sektora biblioteke, uključujući ISBN agenciju, Specijalne zbirke, Staru periodiku i Centar za restauraciju i konverzaciju bibliotečke građe. 

Prilikom ove posjete, obje biblioteke su darovale svoja vrijedna izdanja za fondove biblioteka.

{gallery}SSS{/gallery}