×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/au_prof
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/au_prof
Printaj ovu stranu

Predavanje profesora Michael Rohrwasser

25 April 2016 Novosti 979 Views

U Austrijskoj čitaonici, pri Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine, 22. 04. 2016, održano je predavanje istaknutog profesora Michael Rohrwasser.

Michael Rohrwasser je poznati njemački književnik i kritičar. Trenutno radi kao profesor za noviju njemačku književnost na Institutu za germanistiku pri Univerzitetu u Beču. Na predavanju, profesor je govorio o odnosu Arthura Schnitzlera i Freuda, i predstavio svoju knjigu „ Freuds Lekturen: von Arthur Conan Doyle bis zu Arthur Schnitzler. Njegovo predavanje privuklo je dosta pažnje i interesovanja, i prisustvovalo je mnogo gostiju i studenata. 

Ovom prilikom, Austrijska čitaonica, pri Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH najavljuje u skorijem periodu još mnoga književna predavanja, promocije i druženja.

{gallery}au_prof{/gallery}