×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/20161201_Turneja
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/20161201_Turneja
Printaj ovu stranu

Dr. Ovčina u posjeti bibliotekama u Zenici, Kaknju i Visokom

01 Decembar 2016 Novosti 991 Views

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, sa saradnicima, posjetio je Opću biblioteku u Zenici; Gradsku biblioteku Kakanj i Gradsku biblioteku Visoko i susreo se sa rukovodstvima tih biblioteka.

Gosp. Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke u Zenici i Dr. Ovčina razgovarali su ovom prilikom o nekoliko mini-projekata, te o promociji knjige "Zvjezdana vrteška"  (Izbor iz stvaralaštva bosanskohercegovačkih dječijih pisaca nominiranih za nagradu "Astrid Lindgren Memorial Award“"  2012.-2017. godina.), koju će NUBBiH uskoro objaviti.

Sa gosp. Senadom Čišija, direktorom Gradske biblioteke Kakanj, Dr. Ovčina je također razgovarao o promocijama knjiga, kao i o drugim kulturnim sadržajima koji bi mogl biti organizirani u Gradskoj biblioteci Kakanj, s ciljem popularizacije književnog stvaralaštva i čitanja.

Gosp. Jasmina Drugović sa saradnicima, primila je goste iz NUBBiH u prostorijama Biblioteke – u novo-izgrađenom Centru za kulturu Visoko. U razgovoru sa Dr. Ovčina, gosp. Drugović je pohvalila podršku koju radu ove Biblioteke i realizaciji projekata pruža općinsko rukovodstvo u Visokom.

{gallery}20161201_Turneja{/gallery}