×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/20161129_Turneja
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/20161129_Turneja
Printaj ovu stranu

Dr. Ovčina u posjeti bibliotekama u Mostaru, Bileći, Trebinju, i Dubrovniku

29 Novembar 2016 Novosti 995 Views

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, sa saradnicom, posjetio je narodne biblioteke u Mostaru, Bileći, Trebinju i Dubrovniku i susreo se sa direktorima, odnosno rukovodstvima biblioteka.

Gospodin Rasim Prguda, direktor Narodne biblioteke Mostar, se, u razgovoru sa Dr. Ovčina, pohvalio rezultatima rada Biblioteke, postignutim tokom 2016. godine, posebno segmentom koji se odnosi na obradu u COBISS-u, te na prinavljanje bibliotečkog fonda.  

Gospođa Dana Kuduz, direktorica Narodne biblioteke Trebinje, istaknula je da je tokom ove godine značajno povećan broj korisnika Biblioteke. Također, izrazila je spremnost na saradnju u realizaciji projekata, a posebno onih koji se odnose na rekonstrukciju i zaštitu kulturne baštine, te edukaciju stručnog kadra.

U Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ u Bileći, Dr. Ovčina se sastao sa direktorom Biblioteke, gospodinom Šćepanom Aleksić i saradnicima, sa  kojima je razgovarao o različitim temama: o organizaciji prostora Biblioteke, obogaćivanju bibliotečkog fonda, te edukaciji bibliotekara.

Gospođa Paula Raguž je, u ime ravnateljice Vesne Čučić, izrazila dobrodošlicu Dr. Ovčini u Dubrovačkim knjižnicama u Dubrovniku i u kratkom obilasku, upoznala gosta sa aktivnostima na realizaciji tekućih projekata i ostalim aktualnim dešavanjima u Knjižnicama. Razgovarali su i o projektima prekogranične saradnje, koje bi NUBBiH i DKD eventualno mogle zajednički realizirati kroz predpristupne fondove EU.

{gallery}20161129_Turneja{/gallery}