×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 442
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/arhiv
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/arhiv
Printaj ovu stranu

Posjeta direktora Državnog arhiva Bosne i Hercegovine

20 Juli 2016 Novosti 1016 Views

20.07.2016. godine, Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine, posjetio je direktor Državnog arhiva Bosne i Hercegovine, Saša Klepić, sa svojim zamjenicima, Hadžijom Hadžiabdić i Šimunom Novaković.

Direktor Arhiva, je zajedno sa direktorom Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, Dr. Ismetom Ovčina i njegovim saradnicama razgovarao o mnogim temama, uključujući načine saradnje, zajedničko učestvovanje u mnogobrojnim projektima i međusobnoj saradnji. Ovom prilikom, direktori su razgovarali o digitalizaciji arhivske i bibliotečke postojeće građe, a posebno o mogućnostima realizovanja zajedničkih projekata u navedenim oblastima.

Direktor Arhiva je zajedno sa svojim saradnicima i direktorom NUBBIH obišao sektor za staru periodiku, Centar za restauraciju i konverzaciju bibliotečke građe i centar za digitalizaciju.

Istaknut je značaj rada i saradnje ove dvije institucije, koje su od velikog značaja za očuvanje građe i dokumenata bosanskohercegovačke historije i naslijeđa.

Na kraju su direktori Ismet Ovčina i Saša Klepić razmijenili i posljednja izdanja svojih ustanova.

{gallery}arhiv{/gallery}