×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 435
JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/20171110_rektor
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/20171110_rektor
Printaj ovu stranu

Nastavak posjeta s ciljem razvoja Univerziteta u Sarajevu

13 Novembar 2017 Novosti 1708 Views

Preuzeto sa: www.unsa.ba

Danas je upriličena posjeta rektora Univerziteta prof. dr. Rifata Škrijelja i prorektora prof. dr. Aide Hodžić, prof. dr. Izeta Rađe, prof. dr. Aleksandre Nikolić i prof. Zijada Mehića Veterinarskom fakultetu i Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH. 

 

 Prethodnih dana rektor Univerziteta je sa prorektorima posjetio Fakultet za saobraćaj i komunikacije i Farmaceutski fakultet gdje su organizirani sastanci kojima su prisustvovali dekani prof. dr. Samir Čaušević i prof. dr. Davorka Završnik sa prodekanima. Također je upriličena posjeta Orijentalnom institutu gdje se sa rektorom i prorektorima susreo direktor dr. Adnan Kadrić sa saradnicima Instituta. 
Dekan i prodekani fakulteta ugostili su rektora u pratnji prorektora, te im predstavili način rada, strukturu nastavnika i saradnika te infrastrukturu kojom fakulteti raspolažu. 

 

Prilikom posjete Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH direktor dr. Ismet Ovčina je rektoru i prorektorima predstavio bogat knjižni fond te rukopisnu zbirku, zbirku rariteta i rijetkih knjiga, kartografsku zbirku.

Na sastancima se razgovaralo o aktuelnim i budućim  projektima, te su predstavljeni planovi Univerziteta za naredni period. Izrađen je „Projekat zapošljavanja 200 asistenata – najboljih studenata Univerziteta u Sarajevu“ i upućen Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje, a o detaljima projekta rektor Škrijelj upoznao je dekane fakulteta i direktora Instituta.

U toku posjeta najavljeno je održavanje Erasmus+ info trening-sesije koja će biti organizirana 22. novembra 2017. godine povodom novog poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Erasmus+ programa.  

U planiranim posjetama rektor je prisutne upoznao sa procesom implementacije Zakona o visokom obrazovanju. Istaknuto je da je Univerzitet u Sarajevu u procesu implementacije, ali da će se u narednom periodu evidentirati nedostaci odnosno dijelovi Zakona koji su neprovodivi u predviđenim rokovima i putem svojih predstavnika u Komisiji za praćenje implementacije Zakona o visokom obrazovanju delegirati prijedloge poboljšanja odnosno izmjena Zakona po hitnom postupku.  

S ciljem kontinuiranog razvoja Univerziteta u Sarajevu, evidentiranja eventualnih poteškoća te unapređenja saradnje rektor Škrijelj će zajedno sa prorektorima nastaviti sagledavanje aktuelnog stanja
{gallery}20171110_rektor{/gallery}